Rulada Buturuga

de mimmi in Prajituri, 20 Feb 2012 | 10741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 400 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Buturuga:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de copt) si o dam la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand s-a copt, punem foaia peste un prosop curat si umed si rulam strans. Lasam rulada stransa in prosop cca 10 minute.

Intr-o craticioara, topim ciocolata in 300 ml frisca lichida, foarte important a nu se aduce frisca la punctul de fierbere. O lasam la racit dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta. 1/3 din crema o lasam pentru a imbraca buturuga, restul de crema o intindem uniform peste blat. Rulam strans rulada, din care taiem un colt (cat 2 felii), pe care il lipim de rulada principala cu putina crema. Imbracam rulada in restul de crema si o ornam dupa placul fiecaruia.

O tinem la rece pana o servim. Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

20.02.2012, 20:57

Ce frumoasa e

Sim0na 1

21.02.2012, 12:47

De mult imi propun s-o fac.. Arata delicios!

MIUTA 1

22.02.2012, 17:55

Foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie