Rulada Buturuga

de mimmi in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 400 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Buturuga:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de copt) si o dam la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand s-a copt, punem foaia peste un prosop curat si umed si rulam strans. Lasam rulada stransa in prosop cca 10 minute.


Intr-o craticioara, topim ciocolata in 300 ml frisca lichida, foarte important a nu se aduce frisca la punctul de fierbere. O lasam la racit dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta. 1/3 din crema o lasam pentru a imbraca buturuga, restul de crema o intindem uniform peste blat. Rulam strans rulada, din care taiem un colt (cat 2 felii), pe care il lipim de rulada principala cu putina crema. Imbracam rulada in restul de crema si o ornam dupa placul fiecaruia.


O tinem la rece pana o servim. Pofta Buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

20.02.2012, 20:57

Ce frumoasa e

Sim0na 1

21.02.2012, 12:47

De mult imi propun s-o fac.. Arata delicios!

MIUTA 1

22.02.2012, 17:55

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Creme-Ole