Rulada Buturuga

de Sim0na in Prajituri, 23 Mai 2012 | 5985 vizualizari

 

Multumesc Mimmi ptr reteta!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Buturuga:

Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao, uleiul si bicarbonatul stins si am amestecat bine.

Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.

Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi le-am adaugat compozitiei de galbenusuri.

Am amestecat cu o sputula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii).

Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.

Am revenit la crema, pe care am scos-o din frigider, am mixat-o bine, adaugand si restul de 100 ml frisca lichida si 1 esenta mica de rom. Am uns foaia cu 1/3 din crema, am rulat-o bine, i-am taiat capetele si le-am asezat pe laterale, iar cu restul de crema am ornat rulada. 

Va servesc o bucata de buturuga, servita pe o buturuga! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata alba si mascarpone