Chec cu sirop de zahar

de carmen_daniela2006 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 7439 vizualizari

 

Un chec spornic si usor de preparat.
Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava

 

INGREDIENTE

  • oua 10 buc.
  • zahar  2 cani
  • faina 2 cani
  • ulei 9 linguri
  • apa 9 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
  • Zahar vanilat 1-2 plicuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sirop de zahar:

Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.


Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.


Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.


Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.


Peste albusurile batute spuma bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.


Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

izulika 1

24.06.2010, 12:41

mi-e poftaaa ce bine arata..

Rocsi 1

24.06.2010, 14:25

foarte bun asa cu sirop...am facut si eu o data un blat de tort si tot asa cu sirop si iesi tare frumos

silvi0ara 1

24.06.2010, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Maria