Chec cu sirop de zahar

de carmen_daniela2006 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 6616 vizualizari

 

Un chec spornic si usor de preparat.
Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava

 

INGREDIENTE

  • oua 10 buc.
  • zahar  2 cani
  • faina 2 cani
  • ulei 9 linguri
  • apa 9 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
  • Zahar vanilat 1-2 plicuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sirop de zahar:

Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.

Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.

Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.

Peste albusurile batute spuma  bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de  faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.

Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

izulika 1

24.06.2010, 12:41

mi-e poftaaa ce bine arata..

Rocsi 1

24.06.2010, 14:25

foarte bun asa cu sirop...am facut si eu o data un blat de tort si tot asa cu sirop si iesi tare frumos

silvi0ara 1

24.06.2010, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!