Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un chec spornic si usor de preparat.
Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava
Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.
Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.
Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.
Peste albusurile batute spuma bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.
Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult