Rulada cu banane

de Meea in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 1741 vizualizari

 

 Ma cam incearca raceala si astazi am fost cam lenesa:D. Bine, noroc ca aveam chef de ceva dulce ca altfel nu mai faceam nimic, insa mi s-a facut tare pofta pe rulada cu banane si crema de vanilie! Se vede cata lene am avut ca pana si crema a fost la plic:)). In fine, e chiar simpla reteta si taaare buna!  Doar ca...se termina cam repede:)). Asa ca daca vreti sa incantati musafirii cu aceasta rulada va sfatuiesc sa o faceti de 2-3 ori haha!

          *P.S. aceasta a fost, daca imi amintesc bine, a3a reteta pe care am preparat-o cand m-am intalnit pentru primele dati cu bucataria!  Si parca tot mai buna imi iese :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente rulada:
  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri faina
  • putina sare
  • Ingrediente umplutura:
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 200ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 2 banane
  • Decor:
  • frisca lichida
  • 1 banana taiata feliute
  • putina ciocolata topita
  • un plic de gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si amestecul de galbenusuri, faina si amidonul.


In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt punem aluatul si il lasam la cuptor 10-15 minute. Dupa ce s-a copt - aici e momentul cand am patit-o, asa ca va sfatuiesc sa lasati blatul la racit si dupa ce il ungeti cu crema sa-l rulati.


V-am mai spus ca nu sunt deloc incantata de ideea cremei la plic dar va promit ca aceste creme "CREME OLE" sunt cele mai bune posibile si merita sa le faceti din cand in cand ! Asadar mixam continului plicului cu laptele si frisca lichida si crema e gata!




Mda si am cam uitat sa cantaresc frisca lichida pentru decor :(. Faceti dupa ochi totusi ca sigur va descurcati!

Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce am batut frisca lichida o amestecam cu gelatina topita (adaugati si zahar pudra daca doriti).

Ungem blatul cu crema de vanilie,punem intr-unul din capate 2 banane decojite,rulam si imbracam rulada in frisca. Decorati dupa bunul plac.

Bucurati-va de desert! ♥

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/01/rulada-cu-banane.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.01.2016, 21:05

Iau si eu o feliuta!

mirela0911 1

31.01.2016, 11:51

Mmmm ce buna e!

Meea 1

31.01.2016, 12:12

Multumeeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere