Rulada cu biscuiti

de diaconta in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 9590 vizualizari

 

M-am gandit sa-l ademenesc si eu pe Mos cu ceva ....dulce.Poate-mi aduce si mie clipe de bucurie si mai multe zambete,sa pot sa le daruiesc si eu celor dragi.

 

INGREDIENTE

  •     500 gr biscuiti petit beurre
  •         2 foi napolitana
  •         200 gr rahat
  •         100 gr nuci si alune
  •         50 gr stafide
  •         2 cani zahar
  •         100 gr unt
  •         Zahar vanilat
  •        2 linguri cacao
  •         1 lingurita rom
  •         Glazura Duo de la Dr.Oetker

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.



Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si se lasa sa mai dea un clocot.



Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.



Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.



Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.



Se prepara glazura.



Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.



Deasupra se presara nuca si alune.



E prima oara cand am folosit glazura aceasta dar nu ma declar prea multumita.Cred ca era mai bun si mai ieftin daca o preparam eu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

14.12.2010, 21:55

Gaby ,hai sa te pupacesc sa-ti vina iar

gaby_duceag 1

14.12.2010, 21:56

ce?))))))

diaconta 1

14.12.2010, 21:58

ziceam de chef,da'n cazul asta as zice ...ce vrei tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu musli