Rulada cu ciocolata

de poa in Prajituri, 30 Apr 2015 | 4866 vizualizari

 

O bunatate de rulada cu multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • Crema
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr margarina rama
  • visine (decongelate)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Blat:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile.

Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32*35).

Se coace in cuptorul preincalzit nu mai mult de 15 minute pentru ca daca se coace prea tare devine casanta la rulare. Eu am verificat-o dupa 12 minute si cand am vazut ca s-a rumenit foarte putin pe fund am scos-o.

Se uda un prosop curat, apoi se stoarce bine de tot. 

Se rastoarna tava cu fundul in sus pe prosopul umed. Se ruleaza blatul pentru a i se da forma si se lasa asa sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Se topeste la foc mic margarina, se adauga apoi bucatelele de ciocolata. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand s-a amogenizat complet, se ia de pe foc  si se va lasa la rece pana se intareste.

Cand rulada s-a racit si crema de ciocolata s-a intarit atat cat sa se poata intinde, se intinde rulada si se unge suprafata cu crema de ciocolata peste care se pun visinele bine stoarse. Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului si se da la rece.

Rulada poate fi lasata asa sau se poate glazura cu ciocolata, pudra cu zahar praf, dupa preferinta.  

Dupa ce se intareste glazura se taie felii.

TIPS-URI

1

Daca mai ramane crema, se poate adauga peste aceasta biscuiti sfaramati, stafide; se amesteca bine, se fac bilute si se se dau la rece.

2

In crema de ciocolata se poate adauga esenta de rom sau amareto.

3

Rulada se poate umple si cu gem sau cu nuttela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata şi banane