Rulada cu ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 2245 vizualizari

 

"Nicio zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • un praf de sare
    • coaja de portocala
    • colorant (optional)
    Pentru crema:
    • 200 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

   

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.
  3. Mixam mai intai albusurile pana devin  spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.
  4. Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.
  5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
  6. Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.
  7. Inainte de a o scoate din cuptor, umezim un prosop si rasturnam foaia de rulada deasupra lui si rulam.
  8. Intre timp pregatim crema.
  9. Punem frisca lichida si untul intr-o vas pe foc foarte mic, trebuie avuta mare grija sa nu fiarba.
  10. Cand este foarte fierbinte, o luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul. 
    Amestecam bine pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi lasam crema sa se racesaca pentru aproximativ 10 minute.
    Dupa cele  10 minute, incepem sa o mixam pana cand se intareste si se deschide la culoare.
  11. Intindem crema pe foaia de rulada, o rulam, o invelim strans in folie alimentara si o dam la rece pentru minim o ora.
  12. Se poate orna cu ciocolata topita cu putin unt sau se poate servi si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun