Rulada cu ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 538 vizualizari

 

"Nicio zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri faina
    • un praf de sare
    • coaja de portocala
    • colorant (optional)
    Pentru crema:
    • 200 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:



  1. Separam albusurile de galbenusuri.

  2. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.

  3. Mixam mai intai albusurile pana devin spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.

  4. Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.

  5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.

  6. Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.

  7. Inainte de a o scoate din cuptor, umezim un prosop si rasturnam foaia de rulada deasupra lui si rulam.

  8. Intre timp pregatim crema.

  9. Punem frisca lichida si untul intr-o vas pe foc foarte mic, trebuie avuta mare grija sa nu fiarba.

  10. Cand este foarte fierbinte, o luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si romul.

    Amestecam bine pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi lasam crema sa se racesaca pentru aproximativ 10 minute.

    Dupa cele 10 minute, incepem sa o mixam pana cand se intareste si se deschide la culoare.

  11. Intindem crema pe foaia de rulada, o rulam, o invelim strans in folie alimentara si o dam la rece pentru minim o ora.

  12. Se poate orna cu ciocolata topita cu putin unt sau se poate servi si asa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

22.01.2016, 13:29

Ce bine arată!

Bya Ralu 1

22.01.2016, 14:13

buna

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 22:13

arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata