Rulada cu cirese

de adasev12 in Torturi, 17 Iul 2011 | 3510 vizualizari

 

din nevoia de dulce si pofta de cirese...nu a iesit f aspectuasa dar a fost buna....pe cuvant!

 

INGREDIENTE

pandispan:

  •  4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 pumni de cirese fara samburi si scurse de suc

crema:

  • un plic de crema instant
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 pumni de cirese date prin blender si scurse de surplusul de suc

pt ornat :

  • 200 ml frisca
  • cateva cirese intregi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cirese:

Se face un blat obisnuit si se toarna in forma, deasupra se presara cirese intregi, dupa ce au fost scosi samburii si stoarse putin.

Se coace la 200 grade ca orice blat de tort...nu insist aici.

Crema se prepara la rece cu laptele, apoi se bate frisca spuma si se adauga apoi ciresele date prin blender si stoarse de surplusul de suc. Se amesteca cu crema si se da la rece. Blatul se lasa la racit intr-un prosop rulat sub forma de sul.

Cand s-a racit bine se unge pe mijloc cu crema si se ruleaza la loc, se lasa la frigider. Mie nu mi s-a intarit crema prea tare...cred ca am pus prea multe cirese...

Deasupra am batut 200 l frisca cu putin suc de cirese, ca sa-i schimbe culaorea...vroiam rosu, dar departe de asa ceva...iar colorant rosu nu mai aveam...nu conteaza, bun si asa...am mai pus si cate-o ciresica deasupra...deh! cireasa de pe tort!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500