Rulada cu crema de branza si unt de arahide

de mirela0911 in Prajituri, 9 Oct 2016 | 691 vizualizari

 

Cand au gustat din ea prima data, ai mei au cam srambat din nas ca nu le place. Mi-am zis in gand: "Yes, in sfarsit pot sa mananc si eu sa ma satur!" :D Haha, credeti ca a durat mult? Nici vorba! Si intotdeauna cand e pe terminate, atunci e cea mai buna! :)) 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline de unt de arahide
  • 150 ml frisca lichida

Pt. decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg frisca lichida
  • arahide macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si unt de arahide:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor pana la incorporare.


Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed. Se ruleaza cu grija si se lasa sa se raceasca.


Umplutura: Pana se raceste blatul se prepara crema. Intr-un bol se pune branza, zaharul pudra vanilat si untul de arahide. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. La final se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si consistenta (sa nu curga).


Cand s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge cu crema si se ruleaza apoi strans, dezlipind cu grija si hartia de copt.


Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la topit. Dupa ce s-a omogenizat continutul, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se unge rulada petoata suprafata. Deasupra se presara arahide macinate mai grosier.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In crema, cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Pentru contrast, in blat se poate pune cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

09.10.2016, 21:09

mmm ce bunatate!

mirela0911 1

10.10.2016, 08:32

Vă mulțumesc mult!

anca_rm 1

10.10.2016, 09:19

ooo ce rulada frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cirighele (Minciunele)