Rulada cu crema de ciocolata

de CarmenBlue in Prajituri, 28 Ian 2014 | 4046 vizualizari

 

Si.... sa spargem gheata :) Reteta din care m-am inspirat a fost aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-albusuri-cu-crema-de-vanilie-41188.html (multumesc frumos). Am adus unele mici modificari, in functie de ce am avut la indemana. A iesit delicioasa,toata lumea a fost incantata, mai ales copiii mei (cei dependenti de dulciuri :))) in special ciocolata).

PS: Nu cred ca e locul aici, dar vreau sa va spun ca va iubesc si ma bucur ca m-ati invatat atat de multe lucruri. Va multumesc si va imbratisez, cu mult drag, dragii mei bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de portocala (optional)
  • CREMA
  • 150 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala (spalata bine, bine inainte de a fi rasa).

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

Pentru crema: se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se poate presara zahar pudra sau, asa cum am facut eu,  praf de cacao (Nesquick).Se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o singura rulada. Ce se vede in poza este rulada taiata in doua, ca sa incapa pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CarmenBlue 1

29.01.2014, 10:50

va multumesc tuturor pentru toate incurajarile, gandurile si vorbele bune. Va sarut si va imbratisez.

laura_n 1

29.01.2014, 15:14

bun venit

mihaelar63 1

07.06.2014, 17:11

La multi ani , Carmen !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au Chocolat