Rulada cu crema de ciocolata Raffaello

de La Ancuta in Prajituri, 20 Ian 2013 | 5475 vizualizari

 

Am promis ca va arata si un desert preparat cu crema de ciocolata Raffaello. A trebuit sa fac ceva rapid si bun, iar o rulada a fost cea mai buna solutie. A fost o combinatie ciocolatoasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 1 cutie lapte condensat (380 g)
  • 70 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata Raffaello:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam pana se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava de la aragaz (30x34 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit ~20 de minute. Scoatem blatul cu tot cu hartia de copt si il lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit indepartam hartia si intindem crema de ciocolata Raffaello in strat egal, pe toata suprafata blatului.


Modul de preparare al cremei il gasiti aici.


Rulam pe lungime si dam la frigider pana preparam glazura.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit, la foc mic, impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam lingura de coniac si lasam putin sa se racoreasca.


Intindem apoi glazura peste rulada, ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 14:58

La Ancuta 1

15.12.2013, 22:42

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti