Rulada cu crema de frisca si ciocolata

de pity19 in Dulciuri, 20 Aug 2014 | 1290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 7 oua 
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina 
  • un plic praf de copt 
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 200 ml frisca lichida HuLaLa 
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de frisca si ciocolata:

Blat :

Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu zaharul, faina , esenta de rom si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un parf de sare. Incorporam galbenusurile in spuma , amestecand de jos in sus .

Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt , turnam compozitia si intindem bine.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 30 de minute.

Cand blatul este facut indepartam hartia de copt.

Pregatim un prosop umed, punem blatul pe el, rulam usor si lasam pana se raceste. Cand s-a racit intindem foaia usor.

Crema :

Mixam frisca. Intr-o cratita adaugam o felie de unt sau margarina, dam la foc mic, punem ciocolata rupta bucatele, amestecam continuu pana cand se topeste.

Lasam la racit .

Frisca o amestecam cu ciocolata.

Cu o paleta de lemn intindem crema pe suprafata blatului si rulam.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am ornat cu ciocolata rasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de frisca si ciocolata-0
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-1
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-2
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-3
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-4
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-5
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-6
Rulada cu crema de frisca si ciocolata-7

COMENTARII (3)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.08.2014, 00:21

Iau si eu o felie

Rocsi

Rocsi 1

26.08.2014, 18:26

Yamiii!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!