Rulada cu crema de lamaie

de Miha in Prajituri, 24 Iun 2010 | 3311 vizualizari

 

La multi ani Natalia draga! Tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.


Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.


Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.


Crema:


Sucul de lamaie amestecat cu zahar se pune la fiert.

Oul se bate usor. Se toarna incet sucul fierbinte, amestecand. Se pune din nou pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se da la rece pana se raceste complet. Se adauga 3-4 linguri de frisca ( puneti frisca pana obtineti consistenta dorita) si se omogenizeaza. Restul de frisca se foloseste la ornat.


Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie. Se inveleste rulada in folie de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore.


Eu am taiat-o mult mai repede ( cred ca m-am molipsit de nerabdare de la Gaby :))) ) si crema nu era foarte bine intarita. Dimineata arata mult mai bine bucata ce-a mai ramas, dar era prea ciufulita de Amira ( si-a bagat degetele in moatele de frisca :)) ) si n-am mai avut ce poza. :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ramonaky 1

24.06.2010, 17:48

La Multi Ani Natalia putina rulada pot sa pap si eu?5 furcu

ana 1

24.06.2010, 18:43

L Multi Ani ! Natalia,racoroasa rulada

Laly 1

27.06.2010, 01:03

Buna,buna,buna rau.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate