Rulada cu crema de lapte

de lilik in Prajituri, 10 Dec 2010 | 11870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt biscuite:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 vf de lingurita de praf de copt
  • pt crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • 20 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 2-3 bucatele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte:

Prima data facem crema:

Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.

Biscuit:

Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla f bine,apoi punem vanilia,faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o lingura. Dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 8-10 min. Cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie umed si il rulam, apoi il lasam asa pana se raceste. Dupa ce s-a racit il desfacem si punem crema de lapte pe care o vom intinde pe toata suprafata, apoi il rulam din nou.

La crema ramasa adaugam bucatele de ciocolata topite,amestecam si ornam rulada. Lasam 2-3 ore la rece si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

lilik 1

11.12.2010, 09:33

mitinita ,ina mamaieelena ,mihaela

lilik 1

11.12.2010, 09:35

nu reusesc sa incarc poza k merge greu netul ,daca ai stii cat de greu incarc poze la retete,asta daca reusesc

Teo 1

11.12.2010, 22:26

parca e imbracat in zapada !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera