Rulada cu dulceata si crema de branza

de kamely in Dulciuri, 25 Iul 2015 | 1223 vizualizari

 

O reteta usor de facut, delicioasa si aspectoasa. Se poate face cu orice fel de dulceata. Aceasta reteta este spaniola si in tara de origine se numeste Brazo de gitano, un dulce care se prepara in preajma sarbatorilor de iarna

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 9 linguri faina alba
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 2 cutii (300g) crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
  • cateva linguri de dulceata
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca pt ornat
  • fructe
  • frunze de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata si crema de branza:

Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand cu o spatula prin rasturnare pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua tavi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se scot si se dezlipesc de pe hartie. Se lasa la racit pe un gratar.


Batem frisca lichida pana se intareste. Omogenizam crema de branza si apoi le mixam impreuna 2 minute.


Repartizam crema pe foi, punem dulceata peste crema si rulam strans


Punem la rece o ora apoi ornam cu frisca, menta si fructe.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca am cuptor electric, fac aceste foi foarte des si le coc pe ambele deodata. 10 minute la 180 grade si inca 5-10 folosind caldura reziduala

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

27.07.2015, 17:57

Ce bine arata

kamely 1

27.07.2015, 22:54

Multumesc doamnelor

MotanLaOale 1

28.07.2015, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui si nuci