Rulada cu dulceata si crema de branza

de kamely in Dulciuri, 25 Iul 2015 | 2519 vizualizari

 

O reteta usor de facut, delicioasa si aspectoasa. Se poate face cu orice fel de dulceata. Aceasta reteta este spaniola si in tara de origine se numeste Brazo de gitano, un dulce care se prepara in preajma sarbatorilor de iarna

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 9 linguri faina alba
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 2 cutii (300g) crema de branza natur ceva fin cremos Delaco
  • cateva linguri de dulceata
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca pt ornat
  • fructe
  • frunze de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata si crema de branza:

Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se omogenizeaza . In ele se adauga untul topit si racit si se amesteca intocmai ca la maioneza. Apoi incepem sa adaugam faina si laptele intercalat, pana obtinem o pasta. In aceasta punem 2-3 linguri de bezea si amestecam usor, apoi incorporam toata compozitia de albusuri amestecand cu o spatula prin rasturnare pana la omogenizare. Impartim compozitia in doua tavi mari de aragaz tapetate cu foaie de copt. Coacem la 180 de grade, 10-12 minute, in cuptorul dinainte incalzit. Cand sunt gata se scot si se dezlipesc de pe hartie. Se lasa la racit pe un gratar.


Batem frisca lichida pana se intareste. Omogenizam crema de branza si apoi le mixam impreuna 2 minute.


Repartizam crema pe foi, punem dulceata peste crema si rulam strans


Punem la rece o ora apoi ornam cu frisca, menta si fructe.

TIPS-URI

1

Pentru ca am cuptor electric, fac aceste foi foarte des si le coc pe ambele deodata. 10 minute la 180 grade si inca 5-10 folosind caldura reziduala

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

27.07.2015, 17:57

Ce bine arata

kamely 1

27.07.2015, 22:54

Multumesc doamnelor

MotanLaOale 1

28.07.2015, 08:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5380 puncte

mirela0911

3954 puncte

oanapl

3874 puncte

RODIMUR

2979 puncte

mihaelar63

2587 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de mure

de Ancutsa 6

ieri la 17:35

Pui în crustă de cașcaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

ieri la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nutella si crema cu frisca