Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 2544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
  • 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 cesti (600 grame) zahăr
  • 6 oua mari
  • 4 linguri zeama de lamaie 
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de  vanilie
  • 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake:

-pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade



- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare



-faina se amesteca cu praful de copt si sarea



-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.



-se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf



-se toarna compozitia in tava



-se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.

Glazura de lamaie:

1 cană (115 grame) zahar pudra

zeama de la1/2 de lamaie



-se amesteca si se toarna peste prajitura rece







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

26.05.2011, 00:18

placeee

deyutzky 1

29.05.2011, 12:50

mena29 1

09.12.2011, 10:41

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR