Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 2668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
  • 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 cesti (600 grame) zahăr
  • 6 oua mari
  • 4 linguri zeama de lamaie 
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de  vanilie
  • 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake:

-pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade



- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos, se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare



-faina se amesteca cu praful de copt si sarea



-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.



-se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf



-se toarna compozitia in tava



-se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.

Glazura de lamaie:

1 cană (115 grame) zahar pudra

zeama de la1/2 de lamaie



-se amesteca si se toarna peste prajitura rece







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

26.05.2011, 00:18

placeee

deyutzky 1

29.05.2011, 12:50

mena29 1

09.12.2011, 10:41

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA