Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness

de giorgi in Prajituri, 18 Dec 2012 | 12541 vizualizari

 

Am facut o adaptare dupa Miha .Buuuna!

 

INGREDIENTE

  • Crema nr.1
  • 100 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 150 gr biscuiti simpli
  • doua linguri de lichior sau coniac
  • Crema nr.2
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr lapte praf
  • un plic de ness
  • doua linguri de nuca prajita si macinata
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness:

Zaharul se caramelizeaza pana capata culoarea mierii ,se "stinge " cu apa si se fierbe pana se topeste tot caramelul. Se trage de pe foc, se pun biscuitii macinati fin, lichiorul si se amesteca energic. Compozitia trebuie sa fie asemenea unui piure potrivit de gros care se intinde imediat,fierbinte, pe foaia de napolitana. In cazul in care apa s-a evaporat prea mult prin fierbere a caramelului mai completam acolo cu un pic de apa daca vedem ca nu obtinem o crema care sa poata fi intinsa uniform .


Pentru crema nr.2


Apa, zaharul si untul le punem la foc mic sau pe baine marie (daca mai trebaluim si altceva) sa fiarba pana se topeste zaharul, nu mai mult.Tragem de pe foc, punem nessul, laptele praf, esenta de portocale si nuca. Intindem crema nr.2 peste crema de biscuit si rulam usor fara sa bruscam, cu miscari inainte-inapoi, asa ca intai sa o convingem sa se indoaie, apoi o si indoim, adica e un fel de incalzire, ca la gimnastica. Eu am rulat pe lungimea foii .O asezam intr-o tava sa incapa in frigider, merge si afara pe frigul asta, si o lasam sa se inchege.


O feliem dupa ce se intareste.




 

TIPS-URI

1

Nu o infasuram in plastic ca se inmoaie foaia de napolitamna prea rau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

19.12.2012, 21:51

buuuunaaa de tot!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

super

diana_florina 1

26.11.2013, 11:00

cata apa se pune la crema nr. 2?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cacao și foi de napolitană