Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100

de Catalina L in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 563 vizualizari

 

Dragi Bucatarasi,

Cu aceasta reteta sarbatoresc prezenta mea in mijlocul vostru si vreau sa multumesc la toti cei care m-au primit in mijlocul lor cu prietenie, generozitate si deschidere.

Nu pot fi decat admirativa de atmosfera frumoasa si generoasa care exista intre toti membrii acestui site.

Multumesc "Bucataras" : Mihaela, Simona, Miha, Diaconita, Bunica, Motan, Merisor, Gicuta, Rocsi, Ruxy, Gaby, Panacris, Ela, Reisnaor, Dya, Mirela, Dantes, Mokuska, Val, Bya, Anca, Cris, Daniela, Ina, Lau, Timea, Alina, Ksenya, Medi, Constelatialeu, Tabita, Amalia, Adele, Luana, Rainbow, Andra, geoline, licurici, Irina, Oana, Madi, Geanina, Tarasmariana, Andreea, Carmen, Adele, Cristinuta, madab, Virgi, Georgiana, Catalina,, Dania, Moni, Denissa, monik, Diana, Sylvia, Alex, Anca, pity, Vanessa, alilianaa, Any, Carmen, Laura......Gusti - imi cer scuze sigur am uitat pe cineva.

Viata lunga "Bucataras.ro" !!!!!

http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/06/rulada-cu-frisca-si-capsuni.html

PS : M-a inspirat mult rulada Simonei...Multumesc Simona

 

INGREDIENTE

Pentru biscuit:

  • 4 oua
  • 1 praf mic de sare
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt

Pentru umplutura:

  • 400 g capsuni
  • 33 cl smantana pentru frisca Elle&Vire
  • 2 linguri de mascarpone
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C .

Separați albusurile de galbenusuri.

Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de zahar. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.


Amestecati galbenusurile cu restul de zahar pudră.

Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.


Incorporam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Adaugati albusurile batute amestecand de sus in jos.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute. Puteti verifica cu o scobitoare. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Strangem marginile si-l lasam sa se raceasca.




Pregatim umplutura:

Se spală si se curata căpșunile.

Pastram 10 capsuni, restul se taie in bucati mici.

Se pun pe foc cu 1 lingura de zahar si cu zeama de lamaie.


Se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat apoi se zdrobesc cu o furculita pentru a obtine un piure. Lasam sa se raceasca.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam restul de zahar pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Păstrați la rece.



Pregatim rulada:

Desfacem rulada din hartia de copt Intindem biscuitul si punem piureul de capsuni peste tot. Depunem apoi un strat generos de crema.


Taiem capsunile in 2 in lungime si le depunem deasupra. Rulam cu grija.


Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider pentru cel putin 3 ore .


Desfacem, taiem marginile si decoram cu restul de crema, cu capsuni...... foi de menta etc.


Pastrati la rece.

Pofta Buna !!!!!!

 

TIPS-URI

1

Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsuni - Reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:28

Te imbratisez cu drag, Catalina!
Tare buna rulada!

Gherca Daniela 1

22.06.2015, 08:40

mmm ce rulada buna! Felicitari si la cat mai multe retete minunate!

Catalina L 1

22.06.2015, 10:57

merci merci .... va pup pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie