Rulada cu fructe de padure

de T I M E A in Prajituri, 22 Mai 2014 | 4949 vizualizari

 

Iar am venit cu un desert cu fructe de padure, de data aceasta o rulada buna si aratoasa as zice eu. E usor de facut si e delicioasa. Singurul defect e ca dispare super repede de pe farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura amidon Gustin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 200 gr capsuni
  • 150 gr mure
  • 4 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • (in total aprox 450-500 gr fructe de padure, congelate am folosit eu )
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite pline cu amidon
  • Pt ornat:
  • 3 lingurite chipsuri de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu fructe de padure:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si amidonul folosind o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 20 de min.

In acest timp pregatim umplutura.

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba aprox 5 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. 

Scoatem rulada din cuptor si o scoatem si din tava (cu hartie cu tot) pe un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si o ungem cu umplutura de fructe si o rulam indepartand si foaia de copt (pastram 2 linguri din umplutura pentru ornat). Sau puteti indeparta mai intai hartia de copt, cum doriti.

O rulam in prosopul umed si strangem la capete.

Lasam asa aprox o ora, la rece.

Scoatem din frigider, indepartam prosopul si punem rulada pe o tava si o ornam cu umplutura pastrata.

Ciocolata o topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde ( in reprize de cate 10-15 secunde amestecand dupa fiecare repriza pana se topeste).

O punem intr-o punguta si trasam dungi peste rulada.

Pastram rulada la frigider pana la servire. 

TIPS-URI

1

Puteti folosi fructe proaspete sau congelate

2

Pentru glazurat puteti folosi si doar ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe de padure