Rulada cu ganache de cappuccino

de Andreea Caroline in Prajituri, 30 Aug 2013 | 7767 vizualizari

 

Usor de facut :) ... si atat de buna...

 

INGREDIENTE

Pentru blat rulada :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao

Pentru ganache de cappuccino

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 1\2 cescuta cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ganache de cappuccino:

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.


Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).


Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.


Apoi cu ajutorul unui mixer,mixam compozitia pana devine o crema fina .Adaugam cafeaua si amestecam incet.Dam la frigider pana in momentul folosirii la rulada.


Pentru blat:


Separam mai intai albusurile de galbenusuri.


Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam totul foarte bine.


Galbenusurile se freaca cu ulei.


Se adauga apoi incet la compozitia de albusuri si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.


Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus cu grija.


Tapetam o forma pentru cuptor.Din aceasta compositie, facem pe foaia de copt fasii pe care le vom da la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.


Intre timp la restul de compozitiei adaugam 3 lingurite cacao si amestecam din nou de jos in sus.


Scoatem tava si turnam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.Facem testul cu scobitoarea daca e nevoie.


Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.Lasam sa se raceasca.


Cand s-a racit il desfacem,ungem blatul cu ganache si rulam inapoi.


Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Andreea Caroline 1

01.10.2013, 14:13

Luana

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 13:32

mmm...delicioasa

Andreea Caroline 1

03.11.2013, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone