Rulada cu gem de capsuni si ciocolata

de - TABITA - in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 2719 vizualizari

 

Reteta este usoara, se face repede, dar necesita urmarirea catorva pasi cu atentie. Ouale sa fie la temperatura camerei pentru a putea fi batute spuma tare, sa se amestece de jos in sus usor pentru a-si pastra volumul, aluatul sa se coaca bine, sa nu fie nici necopt, nici lasat prea mult ca nu se va mai putea modela. Mentionez ca eu am folosit o tava cu laturile de 22 de centimetri. Daca vreti sa faceti intr-o tava mai mare veti mari cantitatile, dar veti pastra proportiile. Spor la treaba celor care vor sa incerce reteta si sa-mi spuneti cum va iesit!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • gem de capsuni
  • ciocolata rasa
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsuni si ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute.

Se adauga esenta de vanilie si faina.

Se amesteca usor, de jos in sus.

Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform.

Se coace 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 175 °C. Apoi se inteapa aluatul si se mai lasa cateva minute pana cand aluatul este copt.

Blatul se scoate si se rastoarna peste un servet umed cu hartia de copt deasupra. Se desface hartia de copt. Se ruleaza strans cu tot cu servetul umed, se apasa usor, apoi se unge cu gem si ciocolata rasa,maruntita.

Se decoreaza dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata cu lapte.


Inspirata de la Pocahontas

 

TIPS-URI

1

Se poate orna si decora dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

- TABITA - 1

27.11.2013, 11:40

Multumesc Krysty!

Bya Ralu 1

13.12.2013, 13:47

bune

- TABITA - 1

14.12.2013, 14:19

Bya multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu lemon curd si bezea