Rulada cu gem de capsuni si frisca

de Miha in Prajituri, 1 Iun 2010 | 7772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsuni si frisca:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.


Daca albusurile sunt batute atat cat trebuie galbenusurile vor ramane deasupra.


Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.


Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza. Se lasa sa se racoreasca si se unge cu un strat subtire cu gem de capsuni. Deasupra stratului de gem se pune un altul de frisca batuta, dupa care se ruleaza.


Se pune pe un platou si se da la rece pentru cateva ore, dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

rivka 1

01.06.2010, 20:49

Deci miha arata super! ca tot ce faci.
Intru aici sa-ti spun ca eu de fiecare data cand merg in Ro recitesc La Medeleni (o citeam cand eram mica in f vacanta de vara imi placea de atunci foarte foarte mult) si acolo tot mananca ei la mosie cataif cu frisca, de-mi lasa gura apa dar nu stiu ce si cum.
ia pune tu o reteta de cataif cu frisca te rog ca tu le stii pe toate.

Miha 1

01.06.2010, 21:18

Iote aici Rivka http://bucataras.ro/retete/851/cataif-cu-frisca.html Are Miha de toate.

Roxana 1

02.06.2010, 21:30

ooo ce fain, mai cami scapase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cuburi de gheata