Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 409 vizualizari

 

O rulada delicioasa 
Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foaie:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediente crema:
  • 2 galbenusuri de oua de casa
  • 400 ml. lapte
  • 75 gr. zahar
  • 1 fiola/ plic vanilie
  • 50 gr unt, de preferat mai gras
  • 1 lingura. faina alba calitate superioara
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 linguri mac
  • 200 gr gem de piersici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac:

Preparare foaie rulada :


Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.


Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.


Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace foiaia de rulada in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.


Preparare crema :


Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.


Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).


Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.


Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.


Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.


Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.


Punem comozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.


Stingem focul si adaugam macul si untul si amestecam bine.


Rulam foaia de rulada pe un prosop umed ca sa isi formeze forma.


Intindem un strat de gem de piersici pe foaia de rulada.


Dupa ce s-a racit crema o intindem pe foaia de rulada si rulam. Rulada o punem la rece acoperita cu un prosop umed timp de 2 ore.


La servire presaram cu zahar pudra .


Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de piersici crema de vanilie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

10.07.2019, 19:43

Ce as savura o bucatica! Este delicioasa!

Gherca Daniela 1

11.07.2019, 15:53

Alexandra Burz 1

13.07.2019, 15:46

Cat de buna trebuie sa fie👍👍

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas