Rulada cu gem de prune Iri

de Alinutza80 in Prajituri, 24 Mar 2012 | 1819 vizualizari

 

Am incercat si eu Rulada cu magiun a d-nei Iri, dar mie nu mi-a iesit asa de frumoasa, dar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar + 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 cana de apa calda
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune Iri:

Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul.


Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut.


Dupa ce a crescut se imparte in doua (din acest aluat ies doua rulade). Se intinde o parte din aluat, se unge cu gem si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi facem si cealalta rulada si o asezam tot in tava (eu am facut in tava de la aragaz si au avut loc amandoua).Cat se incinge cuptorul se mai lasa la crescut, apoi bagam la cutor pentru aproximativ 40 minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune Iri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

26.03.2012, 18:40

Imi place

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:43

bun,bun

Alinutza80 1

27.03.2012, 17:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat