Rulada cu gem si glazura de ciocolata

de dakris in Prajituri, 4 Apr 2012 | 5831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta rom/vanilie
  • Umplutura:
  • 1 borcan mic (cca 300 g) de dulceata/gem de orice fruct (eu am folosit de prune),
  • crema de ciocolata etc.
  • Pt glazura si decor:
  • 1 plic glazura pt prajituri cu gust de ciocolata (dr. Oetker) sau 100 g ciocolata topita la bain-marie/microunde,
  • ornament colorat (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem si glazura de ciocolata:

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa.


Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15 min incercandu-se cu scobitoarea. Se ia cu grija din tava si se pune pe un prosop umed astfel incat sa ramana deasupra hartia de copt care se dezlipeste cu grija sa nu se rupa blatul. Cat este calda se intinde gemul si, ajutandu-ne de prosopul umed, rulam blatul pe lungime.


Se intinde glazura cu ajutorul unei spatule si se introduce in frigider sau chiar cateva minute in congelator. Cand s-a intarit un pic glazura, se prasara ornamentul colorat.


Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

bianca_marcu 1

06.04.2012, 18:49

O s-o incerc si eu .. pare gustoasa !!

dakris 1

07.04.2012, 09:06

incearc-o cu incredere, Bianca! E gustoasa...poti sa o umpli cu ce iti place

Alinutza80 1

12.04.2012, 21:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

Cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

de Adi 4

pe 01.03 la 19:39

Paine, chifle, pizza

pe 01.03 la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca