Rulada cu gem si glazura de ciocolata

de dakris in Prajituri, 4 Apr 2012 | 4319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta rom/vanilie
  • Umplutura:
  • 1 borcan mic (cca 300 g) de dulceata/gem de orice fruct (eu am folosit de prune),
  • crema de ciocolata etc.
  • Pt glazura si decor:
  • 1 plic glazura pt prajituri cu gust de ciocolata (dr. Oetker) sau 100 g ciocolata topita la bain-marie/microunde,
  • ornament colorat (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem si glazura de ciocolata:

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa.


Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15 min incercandu-se cu scobitoarea. Se ia cu grija din tava si se pune pe un prosop umed astfel incat sa ramana deasupra hartia de copt care se dezlipeste cu grija sa nu se rupa blatul. Cat este calda se intinde gemul si, ajutandu-ne de prosopul umed, rulam blatul pe lungime.


Se intinde glazura cu ajutorul unei spatule si se introduce in frigider sau chiar cateva minute in congelator. Cand s-a intarit un pic glazura, se prasara ornamentul colorat.


Se taie rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (27)

bianca_marcu 1

06.04.2012, 18:49

O s-o incerc si eu .. pare gustoasa !!

dakris 1

07.04.2012, 09:06

incearc-o cu incredere, Bianca! E gustoasa...poti sa o umpli cu ce iti place

Alinutza80 1

12.04.2012, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu gem de caise