Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda

de mihaelastanescu in Porc, 16 Noi 2017 | 880 vizualizari

 

O reteta de rulada cu muschi de porc pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan proaspat de porc
  • 1 muschiulet de porc mediu
  • piper rosu, verde, alb, negru
  • cimbru
  • condiment pentru carne de porc
  • sos de soia 2 linguri
  • ulei masline 3 linguri
  • 300 g frunze leurda spalata si scursa de apa
  • 50 g seminte de pin
  • 50 g faina de migdale
  • 75 ml ulei de masline (eu am folosit ulei cu busuic si usturoi)
  • Sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda:

Pentru pesto de leurda


Intr-un blender amestecati frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa, fara sa curga.

Cantitatea rezultata de pesto este destul de mare, asa ca va sfatuiesc sa o puneti intr-un borcan, iar deasupra sa turnati 1-2 linguri de ulei de masline pentru a se pastra mai bine la frigider.


Pentru rulada de porc


Dezosati ciolanul si taiati si muschiul pe jumatate (ca in foto), apoi condimentati carnea. Rulati cu atentie muschiul in interiorul ciolanului. Legati stras carnea cu ajutorul unei ate pentru carne. Puneti rulada int-un vas cu apa (aproximativ 100 ml) si inveliti vasul cu folie de aluminiu.


Dati la cuptor la foc mic pentru 2 h, iar ultima jumatatate de ora, indepartati folia pentru a se rumeni. Inainte cu 45 de min, am adaugat in vas legumele ( pastarnac, morcovi si cartofi noi, in prealabil fierti in apa cu sare cca 15 min).

Timpul de coacere difera in functie de cantitatea de carne, de cuptor (electric sau gaz) asa este bine sa verificati carnea din cand in cand.

Spor la gatit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu muschi de porc si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

20.11.2017, 15:06

oanapl 1

20.11.2017, 20:30

Ce bine arată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc