Rulada cu ricotta si visine

de papabundetot in Prajituri, 12 Oct 2013 | 4058 vizualizari

 

Cred ca asta este a doua rulada pe care o fac,nu stiu de ce nu fac mai des pentru ca e un desert bun si pufos,dar dupa experienta de azi cred ca voi mai incerca si alte variante pentru ca mi-a placut cum a iesit asta si am lucrat cu ea fara probleme.Reteta de blat o am de la o fata draguta si recunosc ca imi place mai mult reteta ei decat ce aveam eu…e mai pufos :) Multumesc Kamy Kamelya!!!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 gr branza ricotta
  • 200 ml frisca
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ricotta si visine:

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Am pus aproape tot aluatul intr-o tava cu hartie de copt,dar am mai pastrat cam 2 linguri de aluat,peste care am pus cacao,apoi am facut diverse desene (ce va vine pe moment) cu partea ciocolatoasa peste aluatul galben si l-am dat la copt.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema: Am batut frisca,am adaugat apoi peste ea si branza ricotta,am amestecat bine,in cazul meu nu a mai fost nevoie de zahar suplimentar pentru ca frisca era dulce,dar gustati si daca considerati ca nu e destul de dulce,se poate adauga.Visinele din visinata le-am curatat de samburi,apoi le-am tinut putin in apa rece sa mai iasa aroma de alcool din ele  si apoi le-am scurs bine si le-am taiat marunt pentru a le putea incorpora usor in crema.Dupa ce blatul s-a racit,l-am desfacut pe masa,am adaugat crema pe care am intins-o bine pe tot blatul,apoi l-am rulat la loc si am dat 1-2 ore la frigider.

O minunatie de desert,rapid si gustos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ricotta si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine