Rulada cu ton, iaurt si faina de gris

de rivka in Peste, 2 Sep 2010 | 8871 vizualizari

 

Am tot vazut in ultima vreme rulade cu peste asa ca m-am gandit si eu sa fac , am adaptat compozitia dupa gust si ce am avut in casa si a iesit o rulada senzationala.
Se poate servi ca atare, sau cu paine, sau salate sau langa spanac sau mancare de mazare merge foarte bine, ba chiar si langa orez (pilaf cu legume).

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei
  • 1 cana de faina de gris
  •  500 ml iaurt gras(eu am pus iaurt grecesc, puteti folosi si smantana)
  •  3 oua
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 ceapa mare
  •  jumatate de lingura de unt
  •  1 lingura plina condimente italiene
  • 2 linguri patrunjel uscat
  •  jumatate lingura pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • paprika pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton, iaurt si faina de gris:

Intr-un castron de bucatarie se pune pestele din conserva , 1 conserva impreuna cu uleiul din conserva, cea de-a doua conserva fara ulei (se scurge de ulei).Se adauga iaurtul, ouale, piperul, sarea, lingura de condimente italiene, patrunjelul, jumatatea de lingura de sambal,praful de copt si cana de faina de gris.

In jumatate de lingura de unt se caleste ceapa tocata fin pana incepe sa prinda culoare. Se adauga compozitiei si ceapa calita. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si se gusta dupa preferinta se mai condimenteaza dupa gust. Daca compozitia e prea moale se mai adauga putin gris. Se toarna compozitia in tava de chec pe hartie de copt, se decoreaza cu putina paprika pentru aspect si se da la cuptorul incalzit la 180 grade(foc mic pentru cuptorul cu gaz) cca 40 minute. Se scoate, se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se lasa putin la racit pentru a se putea taia felii cu usurinta. Se portioneaza si se serveste ca atare sau langa spanac sau alte garnituri dupa preferinta.

Este foarte buna! Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton, iaurt si faina de gris" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Corinuta 1

04.09.2010, 19:09

Ooooo ce bunatate!

Bucataras Medi 1

09.09.2010, 07:43

nu am trecut pana acuma pe aici?........

gaby_duceag 1

31.10.2010, 16:54

nici eu, medi))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu maioneza si gris