Ruladă de căpsuni

de LadyCrs in Prajituri, 6 Mai 2012 | 1727 vizualizari

 

Răcoroasă, perfectă pentru o zi toridă de vară! M-am apucat de ea pe la 12 noaptea ....și cu o altă rețetă pentru blat...dar când să îl rulez s-a rupt... Și normal nu puteam dormi știind că nu am dus-o până la capăt...Și dă-i și caută altă rețetă! De data asta perfectă! :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • un zahăr vanilat
  • o linguriță de făină
  • CREMA :
  • un plic de budincă de vanilie ( făcut cu 250 de ml lapte doar, pentru a fi mai consistentă crema)
  • 250 ml lapte
  • un pliculeț gelatină ( 10 g)
  • 250 ml frișcă lichidă
  • o esnță de portocale
  • căpșuni după gust
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de căpsuni:

Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și întindem aluatul pe toată suprafața ( va ieși un aluat moale, pufos, subțire) și dăm la copt pentru 4 minute. După ce e gata îl scoatem pe un prosop umed sau presărat cu zahăr pudră și rulăm ușor pentru a nu se rupe și lăsăm deoparte pentru a se răci.


Între timp facem crema pentru care procedăm astfel: gelatina și budinca o preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar frișca o batem cu mixerul si adăugăm esența dupa gust. Amestecăm budinca cu gelatina iar după ce s-a răcit budinca punem și frișca.


Desfacem blatul, punem un strat generos de cremă, apoi căpșunile tăiate bucațele, rulăm și lăsăm la frigider 2-3 ore înainte de a fi servită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

iri_iri 1

06.05.2012, 21:12

o felie va rog

Rocsi 1

06.05.2012, 22:15

toata lumea prepara deserturi cu capsunele

ionela2682 1

08.05.2012, 10:41

perfectaciune......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34