Ruladă de căpsuni

de LadyCrs in Prajituri, 6 Mai 2012 | 1918 vizualizari

 

Răcoroasă, perfectă pentru o zi toridă de vară! M-am apucat de ea pe la 12 noaptea ....și cu o altă rețetă pentru blat...dar când să îl rulez s-a rupt... Și normal nu puteam dormi știind că nu am dus-o până la capăt...Și dă-i și caută altă rețetă! De data asta perfectă! :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • un zahăr vanilat
  • o linguriță de făină
  • CREMA :
  • un plic de budincă de vanilie ( făcut cu 250 de ml lapte doar, pentru a fi mai consistentă crema)
  • 250 ml lapte
  • un pliculeț gelatină ( 10 g)
  • 250 ml frișcă lichidă
  • o esnță de portocale
  • căpșuni după gust
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de căpsuni:

Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și întindem aluatul pe toată suprafața ( va ieși un aluat moale, pufos, subțire) și dăm la copt pentru 4 minute. După ce e gata îl scoatem pe un prosop umed sau presărat cu zahăr pudră și rulăm ușor pentru a nu se rupe și lăsăm deoparte pentru a se răci.


Între timp facem crema pentru care procedăm astfel: gelatina și budinca o preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar frișca o batem cu mixerul si adăugăm esența dupa gust. Amestecăm budinca cu gelatina iar după ce s-a răcit budinca punem și frișca.


Desfacem blatul, punem un strat generos de cremă, apoi căpșunile tăiate bucațele, rulăm și lăsăm la frigider 2-3 ore înainte de a fi servită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

06.05.2012, 21:12

o felie va rog

Rocsi 1

06.05.2012, 22:15

toata lumea prepara deserturi cu capsunele

ionela2682 1

08.05.2012, 10:41

perfectaciune......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane