Rulada de carne in sos de rosii

de lilik in Vita, 9 Apr 2011 | 4217 vizualizari

 

Polpettone al sugo.Este un deliciu:)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata de vita
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 oua
  • sare,piper
  • 5-6 linguri de parmezan ras
  • 2-3 felii de sunca
  • 2-3 felii de cascaval(sau cas)
  • 3 oua fierte tari(daca sunt mici 4)
  • 800 gr passata rosii Cirio
  • 700-800 ml apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde fara frunze
  • 1 tulpina de telina
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar cu vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne in sos de rosii:

Curatam morcovul si ceapa si le tocam marunt impreuna cu telina,apoi le punem la innabusit cu putin ulei in oala unde vom fierbe rulada.Cand se inmoaie zarzavatul punem passata de rosii si apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.


Intre timp pregatim carnea cu cele 2 oua,parmezanul,painea inmuiata,sare si piper,amestecam bine iar compozitia obtinuta o punem pe o foaie de hartie pergament si o intindem dandu-i o forma cat de cat dreptunghiulara si groasa de 2-3 cm circa.


Pe aceasta foaie de carne punem feliile de sunca,deasupra cele de cascaval iar in mijloc ouale fierte si decojite,apoi cu ajutorul hartiei rulam foaia astfel incat sa nu se rupa si o inchidem la capete.


Cand rulada e gata punem intr-o tigaie untul si punem rulada sa se rumeneasca pe toate partile apoi stingem cu vinul,iar cand s-a evaporat punem rulada in oala cu sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic circa 1 ora-1 ora si jumatate intorcand-o din cand in cand.


La sfarsit potrivim de sare si piper si dam deoparte.Scoatem rulada din oala,o taiem felii si o servim impreuna cu sosul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

11.04.2011, 15:43

Vladimir,mamaieelena

MVMih 1

11.04.2011, 15:51

De li ciu

lilik 1

11.04.2011, 16:02

merci frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin