Rulada de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 2 Dec 2012 | 10764 vizualizari

 

Perfecta pentru masa de Craciun!

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • o ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • o legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine
  • un ou
  • sare si piper 
  • cateva linguri cu ulei
  • Pentru sos:
  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita de zahar brun
  • un baton de scortisoara
  • o steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu merisoare:

Se prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul si se lasa la racit. Painea se sfarama la robot. Intr-un castron se amesteca baconul cu ceapa, painea, patrunjelul taiat marunt, mersioarele si oul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu prosoape de hartie si se cresteaza din loc in loc, sa aiba peste tot aproximativ aceeasi grosime. Se pune umplutura la mijloc si se ruleaza cu grija. Cu ajutorul unei sfori se leaga rulada bine, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii. Se aseaza rulada intr-un vas de iena, se stropeste cu ulei si se presara sare si piper. Se pune un pahar cu apa in tava (sau supa de legume), se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute. Eu am pus pe langa rulada niste cartofiori intregi si am mai lasat apoi la cuptor, la foc mic, inca 30 de minute.

Pentru sos: se dau in clocot gemul cu vinul, se adauga zaharul si mirodeniile si se fierbe putin, pana incepe sa se ingroase. La final se scot cuisoarele si scortisoara din sos.

Se serveste rulada cu sos de merisoare si cartofi cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de mere