Rulada de curcan la cuptor

de laura_n in Curcan, 25 Ian 2013 | 9990 vizualizari

 

Poate fi servita ca si friptura sau ca si aperitiv ;)
Am vazut la Paula si mi-a prins tare bine ideea ;)

 

INGREDIENTE

  • un piept intreg de curcan
  • oregano\
  • boabe coriandru
  • boabe mustar
  • sare
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lgte miere
  • sos de soia
  • boia
  • ulei masline
  • zeama lamaie
  • cativa catei usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan la cuptor:

Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.

Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.

Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.

Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru. 

Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le "imbaiem" regulat cu sosul din tava.

Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.

Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de vacuta cu galuste de gris
  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan cu ciuperci si cascaval