Rulada fructata din piept de curcan

de Sidy in Curcan, 28 Ian 2013 | 1604 vizualizari

 

Dupa cum cred ca deja ati vazut, noua ne place mult carnea de curcan.
De sarbatori am vrut ceva mai "altfel", sa pregatesc o rulada cu umplutura...exotica.
Si asa a luat nastere aceasta rulada fructata exceptionala, extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan
  • 100 g merisoare
  • 100 g caise confiate
  • 2 linguri rom(coniac)
  • 250 ml vin rosu
  • 50 g fistic
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline aromat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada fructata din piept de curcan:

Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.

Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.

Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa.

O bagam apoi intre doua foi de plastic si o batem ca pe snitel, incercand sa-i obtinem aceeasi grosime peste tot.

La compozitia de fructe, dupa ce au fiert, adaugam pesmetul si fisticul curatat si farimitat.Intindem acest amestec peste pieptul de curcan , lasand marginile libere, rulam  si prindem rulada cu scobitori.

Punem rulourile umplute untr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt si le ungem cu  ulei de masline aromat.Adaugam in tava o ceasca cu apa si dan la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.Dupa 25 de minute intoarcem ruladele pe cealalta parte si reducem focul la 160 de grade C, pina se rumenesc ruladele frumos.

La servire taiem felii ruladele si le servim alaturi de pireu de cartofi si felii de portocala.

Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada fructata din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lavinia 1

28.01.2013, 17:38

delicioasa

Rocsi 1

28.01.2013, 20:19

Sim0na 1

28.01.2013, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!