Rulada de iepure in sos de morcovi si varza calita

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 12 Feb 2013 | 3870 vizualizari

 

O mancarica de duminica!Am facut-o de cateva ori si cred ca este foarte reusita,deci cu toata increderea se poate face.Unicul lucru ca eu am cumparat rulada de iepure gata asamblata in prosciutto si fistic in interior,bacon in exterior si rozmarin,un snur inveleste toata rulada si e gata de bucatarit.Sper sa va placa reteta mea.Rulada de iepure este foarte consumata in Italia si numumai,la bancul de carnuri din magazine, hipermercate vezi foarte des rulade de tot felul,dar mai ales de iepure.Duminicile cu oaspeti este foarte apreciat.Se poate acompania cu diferite garnituri,cartofi la cuptor,mazare scazuta sau salata verde etc.Foarte gustoasa oricum cu cateva linguri de sos de morcovi deasupra e senzationala!

 

INGREDIENTE

  • o rulada de iepure gata cumparata de marime medie
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 5 morcovi
  • o bucata de leustean
  • ulei de masline
  • un pahar de vin alb
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust Kotanyi
  • un ram de rozmarin

Pentru varza calita:

  • o varza
  • ulei de masline
  • o ceapa
  • un pahar si jumatate de vin alb
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de sos de rosii
  • o lingura de oregano uscat Kotanyi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de iepure in sos de morcovi si varza calita:

Mai intai de toate se curata legumele:ceapa,usturoiul,morcovii si leusteanul si se taie cubulete,se pun intr-un bol.
Se incalzeste o cratita lata si incapatoare,se toarna uleiul de masline,in masura marimii ruladei de iepure si se pune la rozolit rulada cu snur cu tot,se inchide capacul si se lasa cateva minute.Se intoarce si pe cealata parte sa se rozoleasca bine si sa se inchida bine aromele ei.
Cand s-a colorat destul adaugam si legumele din bol:ceapa,usturoiul,morcovii si leusteanul.Lasam sa se rozoleasca si ele si stingem cu un pahar de vin,inchidem cu capacul si lasam cateva minute sa evaporeze.
Punem o cratita mai mica separat cu apa la fiert si o ramura de rozmarin,care dupa fierbere il adaugam tot la cratita cu rulada de iepure,dar indepartand ramura de rozmarin.

Lasam sa fiarba carnea pentru o ora si jumate aproximativ,verificam cu o furculita daca e moale destul,dar nu exagerat de moale,lasam sa scada sosul la densitatea dorita.
Punem putina sare dupa gust.(pot fi rulade care sunt deja sarate,depinde de cine le face).Gustam si sosul si condimentam cu sare.
Se lasa sa se raceasca toata compozitia.
Se scoate din cratita pe un fund de lemn sau de plastic,se taie cu grija snurul din jurul ei.Se taie rulada felii de aproxomativ 2 centimetri grosime avand grija sa nu-l sfaramam.Ideal ar fi sa-l taiem cu un cutit electric dar nu toti avem.Trebuie un cutit cu lama foarte ascutita,asta pentru a taia uniform si fara sa desfacem rulada.
Legumele fierte le mixam direct in cratita cu mixerul vertical pana devine un sos foarte fin.Asezam feliile de rulada cu grija in sosul de morcovi si lasam pana la momentul servirii cand vom incalzi totul.
Intre timp am facut si varza calita:
Am taiat fin si cu un cutit foarte ascutit toata varza felii si le-am asezat in doua boluri dupa cum se vede in poza.

Am taiat si ceapa bucatele foarte mici si am pus-o intr-o cratita incapatoare cu un fir de ulei de masline,am lasat un minut la rozolit si am adaugat si varza,am rozolit si am stins cu un pahar de vin alb,am pus capacul si am lasat sa se evapore.
Am sarat dupa gust,am adaugat inca putin vin alb si oregano uscat Kotanyi,am lasat sa se caleasca bine pana a devenit foarte moale varza,eventual daca scade prea mult adaugam si putina apa fiarta,se caleste aproximativ 50 minute amestecand din cand in cand.
La ora mesei am incalzit rulada in sosul.Separat varza am incalzit-o si pe ea si am servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de iepure in sos de morcovi si varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ANNA_46 1

13.02.2013, 01:00

Papica buna

alba_zori 1

13.02.2013, 12:24

multumesc foarte mult fetele,va pup cu drag,si sa stiti ca e foarte bun iepurasul,costa mult,si bine ca e cumparat,nu e cel de la tara sau de companie..ca mi-ar fi fost mila si mie

Mitinita 1

15.02.2013, 22:15

gata,am inscris-o

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si carne tocata