Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2012 | 2049 vizualizari

 

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare ,piper si boia dulce/iute
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.:

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .


Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.

Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min.


Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.

Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.


Adaugam ciupercile si turnam rosiile.



Asezonam cu sare,piper si boia .

La final adugam patrunjel tocat.



Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .



PITA DE CASA (varianta mea).



In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.

Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc dpa o parte pe alta pana devin aurii.



Sunt delicioase .



Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:22

bunnn

Toamna07 1

08.05.2012, 17:21

M-ati obisnuit prost ! In fiecare zi vin si va caut mesajele ! Va pup.

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui