Rulada de porc cu legume

de amalia01 in Porc, 29 Dec 2016 | 709 vizualizari

 

In fiecare an, de Sarbatori, vreau sa pregatesc preparate noi, cu care sa imi surprind familia si colindatorii.
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de carne de porc, de pe burta , de cca 1 kg
  • 250 g carne tocata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • sare
  • piper macinat
  • 250 ml zeama de varza
  • 2 l apa
  • 1 lgt piper mozaic boabe
  • 3 seminte de cardamon
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 50 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu legume:

Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.


Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.


Morcovul si ardeii ii tai cubulete.


Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.


Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie.


Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.


Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.


Servesti rulada taiata feli fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.


Pofta buna!


Tips&Tricks: eu folosesc intotdeauna hartia pentru copt, pentru ca aroma fripturilor este mai accentuata decat sub folia de aluminiu , care in plus este si toxica.

 

TIPS-URI

1

rulada

2

legume

3

sarbatoare

4

festiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

noiinbucatarie 1

29.12.2016, 20:49

Catalina L 1

29.12.2016, 20:53

foarte buna

miki_a 1

30.12.2016, 13:26

Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti