Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare

de Panacris in Pui, 15 Feb 2015 | 1618 vizualizari

 

Zilele trecute am văzut la Liana, mai bine zis pe blog-ul ei http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/10/rulada-de-pui-cu-sos-de-cascaval-si.html, o minunată ruladă de pui, cu un sos catifelat de cașcaval și paste colorate în formă de inimioare. M-a bântuit, rețeta, astfel că am trecut la fapte. Mai ales că am găsit și paste în formă de inimioară, nu mai aveam nicio scuză.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • piept de pui 400g,
  • legume congelate (morcovi, dovlecel, varză bruxelles, broccoli, conopidă),
  • șuncă presată cca 50 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sosul de cascaval:
  • unt 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • lapte 1 cană,
  • cașcaval ras 150g,
  • sare iodată,
  • nucșoară,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru garnitura:
  • paste colorate inimioare de la LIDL.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare:

Pieptul de pui feliat se bate ușor cu fundul unei sticle, între două folii alimentare, apoi se asezonează de sare și piper, lăsându-se la rece până se prepară umplutura.


Legumele se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, pentru a se păstra culoarea. Eu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei: http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie. Legumele fierte se pasează grosier. Pe o folie de aluminiu se așează feliile din piept de pui, ușor suprapuse, ca nu cumva să se scurgă umplutura în timpul coacerii, se așează umplutura de legume, felii de șuncă presată și se rulează ușor fileul de pui, cu ajutorul foliei. Apoi se pune la copt înt-unvas termorezistent, se adaugă ½ cană și se dă la copt în cuptorul preîncins cca 20 de minute la 250, întorcându-se din când în când ca să se coacă pe ambele părți.


Între timp se pregătește sosul de cașcaval. Într-o tigaie pentru sosuri cu fund triplu, se pune unutul la topit la foc mic, după ce s-a topit, atenție trebuie să rămână alb la culoare, se ia de pe foc se adaugă făina amestecându-se energic cu telul, ca să se omogenizeze și se adaugă treptat laptele, amestecându-se continuu ca să se înglobeze toate ingredientele. Se pune din nou la gătit sosul amestecându-se continuu să nu facă cocoloașe, după ce a început să aibă consistența unei smântâni mai groase se adaugă cașcavalul ras pe răzătoarea mare și se amestecă până ce se topește și se va obține un sos omogen, la final se asezonează de sare, piper și nucșoară rasă.


Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adică în clocotită și un pic sărată cca. 8-10 minute. Se scot din apa care au fiert, se pun în alt recipient de preferință din ceramică, se adaugă 2 linguri din apa în care au fiert și se acoperă. Rulada coaptă se scoate din folie, se așează în vasul de servire, se acoperă cu sosul de cașcaval, iar de jur împrejur se adaugă inimioarele din paste. Se ornează după gustul fiecăruia și se servește imediat, fierbinte.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu sos de cascaval si paste inimioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

16.02.2015, 15:45

ce interesant e sosul , cred ca e tare bunnn , la favorite

mirela0911 1

17.02.2015, 12:51

Cred ca tare bun a iesit!

Panacris 1

20.02.2015, 14:37

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval