Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar

de Roda in Somon, 30 Iun 2009 | 8591 vizualizari

 

Ador somonul , iar acest preparat este nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 4 file de somon afumat,
  • 3 morcovi,
  • 1 praz,
  • 1/2 fenicul,
  • 150g.telina,
  • 1/2 dovlecel,
  • 1 ceapa,
  • 5 castraveciori acri,
  • 2 lingure capere,
  • 2 oua,
  • 1 lingura mustar,
  • 150g.branza de vaci,
  • sare,
  • otet, patrunjel verde,
  • tarhon;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar:

1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare.

2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata.

3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul.

4.Legumele fierte-prazul, morcovii, feniculul,telina si dovlecelul- se zdrobesc cu furculita ,se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingurita de capere, o lingurita de castraveciori acri si o lingurita de verdeata tocata.

5.Se prepara sosul tartar:galbenusurile de ou se pun intr-un bol,se adauga 1 lingura ceapa tocata,150g.branza dulce,si sare.Se mixeaza totul ,apoi se adauga o lingurita de castraveciori acri, o lingurita de verdeata tocata, o lingurita de capere si 2 linguri otet.Se amesteca bine toate ingredientele.

6.Se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si pe fiecare se aseaza cate un file de somon afumat.Peste ele se repartizeaza amestecul de legume , se ruleaza, se infasoara in folie si se tin la rece ,in frigider.

7.Inainte de servire, se pune sos tartar in cele 4 farfurii.Se scot ruladele de somon afumat din folie si fiecare se taie in doua, oblic, si se pun cate 2 bucati  peste sos.Se orneaza cu patrunjel verde si se servesc cu un vin alob sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu mazare si somon afumat