Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2011 | 2207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri pesmet
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -gem/dulceata
  • -zahar pudra
  • Crema:
  • -100 ml lapte
  • -1 galbenus
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura rasa amidon
  • -150 ml frisca
  • -esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.

Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rux

Rux 1

20.09.2011, 22:13

O combinatie minunata!!!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

21.09.2011, 10:55

Foart fina

Lau

Lau 1

04.10.2011, 22:48

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!