Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2011 | 4696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri pesmet
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -gem/dulceata
  • -zahar pudra
  • Crema:
  • -100 ml lapte
  • -1 galbenus
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura rasa amidon
  • -150 ml frisca
  • -esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.

Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si dulceata