Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2011 | 4621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri pesmet
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -gem/dulceata
  • -zahar pudra
  • Crema:
  • -100 ml lapte
  • -1 galbenus
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura rasa amidon
  • -150 ml frisca
  • -esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie, dupa care faina si persmetul iar la final coaja de lamaie. Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm si se coave timp de 15 -20min. Se scoate apoi pe un prosop foarte putin umed si se ruleaza.

Crema: se mixeaza galbenusul cu zaharul pana se albeste, se aduga amidonul apoi cate putin lapte fierbinte se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga esenta. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita. Dupa ce s-a racit se pune crema si gem/dulceata in cazul meu de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu dulceata de cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata