Rulada din fleica de porc, la Crock Pot

de Ina in Mezel de casa, 30 Ian 2016 | 3841 vizualizari

 

Ieri am facut cunostinta cu premiul de la Lurpak, azi l-am pus la treaba. Si si-a facut-o extrem de bine! 
Recomand cu drag! Gustul, fragezimea, consistenta usor gelatinoasa acompaniata de condimentele preferate ... toate definesc un preparat perfect. Sau aproape  perfect, pentru ca perfectiunea ar defini-o o noapte la afumatoare ... :X 
Multumesc, Lurpak!>:D< Multumesc, Bucataras! >:D<

 

INGREDIENTE

  • -o bucata de fleica de porc, cu sorici (eu am avut 1,8 kg)
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru
  • -boia dulce
  • -delikat
  • -foi de dafin
  • -boabe de piper
  • -ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din fleica de porc, la Crock Pot:

Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa).


Daca este prea groasa, o portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se putea rula.


Stropim bucata de carne cu ulei si o condimentam pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia si putin delikat (daca nu doriti, puteti renunta la delikat). Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o lasam la rece 2-3 ore pentru a se uniformiza aromele. (eu am lasat rulada la frigider pana a doua zi )


Asezam rulada in vasul CrockPot-ului si adaugam 50 ml ulei, 100 ml apa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.


Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock Pot-ul pe program Low, pentru 4 ore.


Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Pentru culoare transferam vasul ceramic in cuptor, 15 minute la foc mare.


Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.


Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim cu ceapa, usturoi, mustar... un pahar de vin bun... rece... :)))

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte condimente, daca preferati. Cel mai simplu este sa folositi condimente deja preparate, pentru carne de porc .

2

Din 1,8 kg. fleica am facut 3 rulade, intrucat una singura era mult prea mare si nu-mi incapea in vasul Crock Pot-ului. (aparatul meu este de 3,5 litri )

3

La Crock Pot nu se adauga multa apa, intrucat aceasta nu se evapora si la sfarsit vom avea mai mult lichid decat la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din fleica de porc, la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

anca_rm 1

02.02.2016, 09:51

pfoaii ce ai facut aici, un deliciu si arata atat de bine

Panacris 1

11.02.2016, 14:57

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:39

cat de buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii