Rulada din piept de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 11 Sep 2017 | 7201 vizualizari

 

Rulada din piept de curcan cu merisoare este un preparat cu adevarat deosebit, elegant, cu gust fin, dar totodata usor de facut.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine macinata
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de curcan cu merisoare:

Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!

Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.

Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un castron cu pesmetul de paine, patrunjelul tocat marunt, merisoarele si oul. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si omogenizeaza bine.

Sterge bine pieptul de curcan cu servetele de hartie, apoi cresteaza-l din loc in loc, pana obtii o bucata plana, cam de aceeasi grosime peste tot. Pune umplutura la mijloc si ruleaza cu grija, apoi leaga rulada cu o sfoara, ca sa nu iasa umplutura in timpul coacerii.

Pune rulada de curcan intr-un vas pentru cuptor, stropeste cu putin ulei, condimenteaza cu sare si piper si adauga o cana cu apa sau supa de legume sau pui.

Pune tava in cuptor la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Intre timp, pregateste sosul. Amesteca gemul de merisoare cu vinul, zaharul si mirodeniile si fierbe totul la foc mic, pana incepe sa se ingroase.

Scoate apoi cuisoarele si steluta de anason.

 

Serveste rulada de curcan alaturi de sosul de merisoare si un piure cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana