Rulada din piept de porc

de simona72 in Mezel de casa, 19 Feb 2015 | 12074 vizualizari

 

Continui sa fac mezeluri de casa si testez tot mai multe retete...De data asta am incercat ceva mai "greu", adica cu mai multe calorii, dar care este tare savuroasa cu o bucata de ceapa sau o lingura de mustar alaturi. Sa nu mai zic si de un colt de paine de casa:))

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de porc de 800 gr-1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva crengute de salvie uscata
  • 350-400 ml bere blonda
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1-2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunfel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...

Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara soric cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata.

Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute se introarce carnea.

Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

eu folosesc carne de porc crescut de tarani

2

soricul va iesi unul moale

3

se pot folosi alte mirodenii si plante aromatice dupa preferinte

4

berea va scadea aproape toata, iar in vas va ramane grasime aromata care poate fi folosita la o alta mancare

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

22.12.2015, 16:46

Nu știam de ce am luat mai mult pipet de porc Acum îi vine rândul )))

Gicuta 1

22.12.2015, 22:13

Arata tare bine!

kytz 1

23.12.2016, 13:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chisca Moldoveneasca