Rulada din piept de porc

de simona72 in Mezel de casa, 19 Feb 2015 | 12191 vizualizari

 

Continui sa fac mezeluri de casa si testez tot mai multe retete...De data asta am incercat ceva mai "greu", adica cu mai multe calorii, dar care este tare savuroasa cu o bucata de ceapa sau o lingura de mustar alaturi. Sa nu mai zic si de un colt de paine de casa:))

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de porc de 800 gr-1 kg
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva crengute de salvie uscata
  • 350-400 ml bere blonda
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1-2 linguri ulei de masline cu infuzie de usturoi si patrunfel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...

Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului. Se zvanta carnea, se stropeste cu putin ulei de masline aromatizat, se condimenteaza cu sare, piper si se presara frunze zdrobite de salvie uscata. Se maseaza partea fara soric cu aceste ingrediente. Se ruleaza cat mai strans apoi se leaga cu ata de bucatarie. Se pune bucata de carne rulata intr-un vas termorezistent, se adauga berea, sa treaca usor de jumatate, se adauga inca un praf de sare, boabe de piper, seminte de chimen si o crenguta de salvie uscata.

Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La fiecare 30 minute se introarce carnea.

Este gata cand este usor rumena si intra cu usurinta in ea o frigaruie de metal sau o furculita. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

eu folosesc carne de porc crescut de tarani

2

soricul va iesi unul moale

3

se pot folosi alte mirodenii si plante aromatice dupa preferinte

4

berea va scadea aproape toata, iar in vas va ramane grasime aromata care poate fi folosita la o alta mancare

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

22.12.2015, 16:46

Nu știam de ce am luat mai mult pipet de porc Acum îi vine rândul )))

Gicuta 1

22.12.2015, 22:13

Arata tare bine!

kytz 1

23.12.2016, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa