Rulada impletita cu mere (post)

de Retete_din_suflet in Dulciuri, 29 Mar 2013 | 16853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g foietaj, forma dreptunghiulara,
  • 3 mere,
  • 3 lg rase de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita ulei,
  • 3 picaturi de esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada impletita cu mere (post):

Dam merele prin razatoarea mare punem zaharul si lingurita de ulei si le punem pe foc pana scade sucul pe care il va lasa. Inainte sa inchidem aragazul punem un praf de scortisoara si picaturile de rom, nu multe, ca sa nu piarda aroma merele, mestecam putin si lasam compozitia la racit.

Daca aveti mere mai acrisoare mai puneti 1-2 lg de zahar. Eu am avut mere rosii, dulci.  

Scoatem foietajul din frigider si il desfacem pe hartia de copt in care este pus.

Il impartim imaginar in 3 parti egale. Il pliem putin sa faca o dunga.

Taiem partile exterioare in fasii de 1cm, oblice.

Pe partea din mijloc punem strat de mere.

Incepem sa impletim aluatul. Pentru a fi siguri ca nu se desface, puteti uda (apa) la inceput foarte foarte putin partile taiate cu o pensula ca sa se lipeasca la impletit.

Luam fasii simultane de aluat si le punem peste mere.  (una cate una) Udam cu apa foarte putin suprafata aluatului, presaram zahar si un praf de scortisoara. Bagam la cuptorul incins 180ºC-15-20min pana se rumeneste usor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada impletita cu mere (post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Irina 1

30.03.2013, 10:04

Imi place!

krina085 1

03.04.2013, 14:37

De care foietaj ai folosit?

LidiaChivu 1

11.03.2014, 23:06

ingenioasa! felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)