Rulade de vițel cu sos de rosii

de Catalina L in Vita, 16 Feb 2015 | 1029 vizualizari

 

"Paupiettes de veau" = "Mici escaloape" de vitel pe care le batem subtirele, pe urma le umplem cu o "farsa" gustoasa din carne de porc, tocata bine si amestecata cu mirodenii si calita in putin unt. Le legam cu o sforicica si le gatim.

 

INGREDIENTE

  • 4 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau de la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 2 lingurite de bulion concentrat
  • 1 pahar de apa calda (sau de vin alb)
  • 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
  • ulei de măsline sau margarina
  • sare, piper, ierburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade de vițel cu sos de rosii:

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

Se pun condimentele (sare, piper).  Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.

Când ceapa și usturoiul sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi). 

Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.

10 minute înainte se scot și se taie în jumătate.

Se scoate sforicica. Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.

Serviti  cu piure de cartofi (reteta aici  ) sau cu orez (reteta aici).   Poftă Bună !!!!!

 

TIPS-URI

1

Opțional daca vreti puteti pune: vin alb, măsline,ciuperci

RETETA IN IMAGINI

Rulade de vițel cu sos de rosii-0
Rulade de vițel cu sos de rosii-1
Rulade de vițel cu sos de rosii-2
Rulade de vițel cu sos de rosii-3
Rulade de vițel cu sos de rosii-4
Rulade de vițel cu sos de rosii-5
Rulade de vițel cu sos de rosii-6
Rulade de vițel cu sos de rosii-7
Rulade de vițel cu sos de rosii-8
Rulade de vițel cu sos de rosii-9

COMENTARII (4)

Catalina L

Catalina L 1

16.02.2015, 19:06

Mersi

Rocsi

Rocsi 1

16.02.2015, 21:51

Super!

dantes

dantes 1

17.02.2015, 07:37

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!