Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 3813 vizualizari

 

Vroiam să pregătesc cornuri cu gem de gutui, pe parcurs... draga mea prietenă, lenea, :-)) m-a îndrumat spre ceva mai facil de realizat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină tip 000;
  • 500 mL apă caldă;
  • 6 lg ulei de floarea soarelui;
  • 8 lg zahăr;
  • 50 g drojdie proaspătă Pakmaya (2 cubulețe);
  • 2 lg apă de flori de portocal;
  • 1 lgț sare.
Umplutura
  • 700 g gem de gutui;
  • 1 fiolă esență de vanilie;
  • 1 lgț scorțișoară măcinată.
Sirop
  • 3-4 lg miere de albine;
  • 2-3 lg apă.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri aromate cu gem de gutui (de post):

Se cerne făina.

Se pregătește maiaua

- drojdia, 1 lingura de zahăr, 3-4 linguri făină se amestecă, se adaugă apă caldă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.   

Se lasă de-o parte, la loc cald, timp de 10 minute, până-și dublează volumul. 

 De data asta am pregătit aluatul în mașina de făcut pâine. 

Am pus în formă ingredientele in ordinea:

- apa caldă, maiaua, uleiul, esența, sarea, zahărul și făina proaspăt cernută. 

Am programat mașina pentru aluat cu drojdie iar după circa 1,5 ore aluatul e frământat și dospit, tocmai bun de întins. 

 Varianta fără mașina de pâine presupune pregătirea unui aluat cu aceleași ingrediente; se pune la dospit într-un loc ferit de curenți, timp de circa 30-40 minute. 

După ce aluatul și-a dublat volumul se frământă foarte bine. 

 Umplutura - Se mixează gemul cu ajutorul blenderului, se adaugă esența de vanilie și scorțișoara.  

 Aluatul se împarte în două părți egale.

Se unge masa de lucru cu ulei, se întinde aluatul cu făcălețul (sau cu mâna) în formă rotundă, se pune gemul de gutui pe toată suprafața, se rulează și se taie rulourile, cu dimensiunea de circa 2-3 cm. 

Rulourile se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 minute. 

Între rulouri se lasă o distanță liberă, pentru a avea loc să mai crească în timpul dospirii și a coacerii. 

Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 30 minute, la foc mediu. 

După ce se scot din cuptor, rulourile se ung cu siropul de miere.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri aromate cu gem de gutui (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise