Rulouri cu cirese

de Lau in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 480 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana pentru aceasta reteta.Numai bune de luat la pachet sau servite alaturi de o cana de lapte sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar
  • 240 ml lapte
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Cirese
  • 500 g cirese
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu cirese:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.


Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata,adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.


Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.


Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei.


Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.


Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.

 

TIPS-URI

1

Dasca folosim cirese din congelator le scurgem bine de zeama inainte sa le amestecam cu ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

21.01.2016, 07:56

multumesc

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:06

minunate!

Lau 1

21.01.2016, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si crema de vanilie