Rulouri cu mere

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 6023 vizualizari

 

In loc de clasica placinta cu mere

 

INGREDIENTE

Aluat 

  • 210 ml lapte
  • 360 g faina
  • jumatate cub drojdie
  • 2 lg ulei 

Umplutura

  • 5 mere potrivite, rase
  • 5 Lg zahar 
  • scortisoara praf 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere:

Se face aluatul fie la masina de paine (unde ingredientele se pun in ordinea de mai sus), fie framantand cu grija, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini si se lasa la crescut. 
Se imparte in 8 parti aluatul si fiecare parte se intinde pe blatul de lucru in forma dreptunghiulara. 
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata aluatului, apoi se ruleaza, lasand o treime din aluat. Aceasta se franjureaza cu un cutit, apoi fiecare franjure se intinde cu mana peste rulou. 
La fel se procedeaza pentru fiecare placinta in parte. 
Se aseaza pa hartie de copt in tava, apoi se ung cu pensula cu putin ou batut. 
Se introduc in cuptorul care a fost incalzit inainte si se lasa pana ce capata aceasta culoare aurie. Vor mai creste putin, asa ca nu le asezati unele langa altele, lasati cam 2 cm distanta intre ele. 
Se servesc cu pofta ! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

lilik

lilik 1

13.11.2010, 23:14

bune

Rocsi

Rocsi 1

14.11.2010, 11:33

vreau si euuuu

lili

lili 1

15.11.2010, 19:34

tare bine arata...si eu vreau....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!