Rulouri cu mere

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 14372 vizualizari

 

In loc de clasica placinta cu mere

 

INGREDIENTE

Aluat 

  • 210 ml lapte
  • 360 g faina
  • jumatate cub drojdie
  • 2 lg ulei 

Umplutura

  • 5 mere potrivite, rase
  • 5 Lg zahar 
  • scortisoara praf 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere:

Se face aluatul fie la masina de paine (unde ingredientele se pun in ordinea de mai sus), fie framantand cu grija, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini si se lasa la crescut. 
Se imparte in 8 parti aluatul si fiecare parte se intinde pe blatul de lucru in forma dreptunghiulara. 
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata aluatului, apoi se ruleaza, lasand o treime din aluat. Aceasta se franjureaza cu un cutit, apoi fiecare franjure se intinde cu mana peste rulou. 
La fel se procedeaza pentru fiecare placinta in parte. 
Se aseaza pa hartie de copt in tava, apoi se ung cu pensula cu putin ou batut. 
Se introduc in cuptorul care a fost incalzit inainte si se lasa pana ce capata aceasta culoare aurie. Vor mai creste putin, asa ca nu le asezati unele langa altele, lasati cam 2 cm distanta intre ele. 
Se servesc cu pofta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu mere (de post)