Rulouri cu nuca insiropate

de Angelina_Elena in Dulciuri, 14 Oct 2012 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie (un pachetel de drojdie are 25 g)
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri nuca
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • unt pentru uns foaia
  • Pentru sirop:
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nuca insiropate:

Aluatul:


Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut.


Lasam sa creasca 10 minute.


Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura camerei, zaharul si maiaua.


Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 250 de g).


Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.


Lasam aluatul la dospit la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.


Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.


Peste foaia de aluat intindem cu o spatula untul moale (NU topit), apoi peste unt punem nuca amestecata cu zaharul si cacaoa si uniformizam.


Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.


Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava 20 de minute.


Dam apoi tava la cuptor, la foc mediu si lasam pana se rumenesc frumos (eu am cam uitat de ele si s-au brozat mai tare:D).


Pentru sirop: punem zaharul si laptele pe foc, si amestecam pana cand zaharul s-a topit, iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.


Dupa ce s-au facut rulourile, le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca 5 minute, nu mai mult apoi le insiropam.


Sunt foarte bune insiropate, iar cu un pahar de laptic alaturi sunt perfecte!


Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus, obtinem 10 rulouri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nuca insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

15.10.2012, 19:40

multumesc Elucubratiiculinare!

diaconta 1

17.10.2012, 15:46

vad c-am lipsit cand ai facut bunaciunea asta

Angelina_Elena 1

17.10.2012, 16:38

Dia, din pacate da!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi ( Darázsfészek)