Rulouri cu rozmarin

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 4959 vizualizari

 

Intai de toate, "La multi ani!" tuturor celor ce-si serbeaza astazi ziua de nume, sa fiti sanatosi si voiosi, sa va bucurati de numele frumoase ce le aveti!

Astazi iti vorbesc despre rulouri umplute cu branza si placut aromate cu rozmarin. Ca o scurta introducere informativa, despre rozmarin iti pot spune ca este un condiment specific regiunii mediteraneene, unde ii priesc numai bine "baile" de soare, aroma sa fiind cu atat mai buna cu cat primeste mai mult soare.

In Antichitate, rozmarinul (din latina ros adica "roua" si marinus adica "mare") era un simbol al fidelitatii, era ars pentru ca fumul sau sa alunge fantomele si sa purifice aerul de tot felul de virusi si molime. Se considera ca este un simbol al fertilitatii, fiind purtat in coronita la cununii, pus in leaganul copiilor, oamenii crezand ca le va aduce casnicie lunga si plina de bucurii.
In bucatarie, se potriveste atat cu carnea (vanat, porc, pui) cat si cu legume ca rosiile, dovleceii, cartofii.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru rulouri:

  • 2 dovlecei mici
  • 2 vinete mici
  • 500 gr branza de vaci mai grasa
  • 100 gr rosii in suc propriu (conserva Cirio)
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita (desi se poate sa fi "scapat" un pic mai mult) rozmarin pudra
  • sare, piper
  • putin ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu rozmarin:

Momentul delicat, in cazul in care nu ai cine stie ce razatoare magica, este taierea dovleceilor si a vinetelor in felii cat mai subtiri cu putinta, pe lungime (asta dupa ce le-ai spalat dar lasandu-le coaja la locul ei). Odata ce ai trecut testul taiatului la milimetru, pui feliile intr-o tigaie, la calit, pentru 2-3 min cat sa se inmoaie si sa fie manevrabile.

Intr-un ibric amesteci rosiile in sos cu rozmarinul si pui pe foc mic, amestecand din cand in cand. Branza de vaci o amesteci cu galbenusurile, adaugi apoi amestecul din ibric, sarea si piperul. Cu cate-o lingurita din compozitia rezultata ungi fiecare felie de dovlecel, la fel si pentru cele de vinete. Asezi rulourile intr-un vas de ceramica uns cu putin ulei. Pui la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-45 de min sau pana cand branza capata o nuanta rumenie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos de ardei